Kliješta za spajanje knauf profila Stanley 1-69-100

          Online trgovina alata i pribora www,pointshop.hr Gsm 098 715847

Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje.
Nestručnim izvođenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost! Škare za lim Stanley


  • gipsani zid

Planirate da pregradite neku prostoriju u stanu? Vjerovatno vam je već palo na pamet da to uradite gips karton pločama odnosno kako se popularno kaže gipsanim zidom. Izrada pregrada od gips karton ploča ima svoje i prednosti i mane u odnosu na druge materijale, a kako izgleda izrada jednog pregradnog zida od gips karton ploča možete pogledati u ovoj foto priči.
Odakle početi? Na plafonu obeležite mjesto gjde ćete postaviti zid. Na to mjesto je potrebno montirati UW profil.

  • gipsani zid

UW profili se za plafon pričvršćuju brzomontažnim šrafovima sa tiplovima. Probušite rupe za vijke...

  • gipsani zid

i kroz rupe u UW profilu ukucajte šrafove.

gipsani zid
Na ovaj način pričvršćen je UW profil za plafon prostorije.

uw profil
Sada je potrebno na pod prostorije pričvrstiti UW profil. Mjesto gdje postaviti UW profil na podu prostorije, a tako da budući zid bude vertikalan, odrediti ćemo pomoću viska. Spustimo visak sa UW profila koji se nalazi na plafonu...

  •   Stanley visak

i na podu prostorije oblježimo mesto gdje je potrebno da stoji UW profil.

  •   uw profil Postavimo UW profil na obilježeno mjesto i na podu označimo mjesta za vijke  

  bušilica
Bušilicom izbušimo rupe i šrafovima pričvrstimo UW profil za pod prostorije.


  •   magnetna libela libela stanley 

Sada postavimo i vertikalni profil na zid sa kojim treba da se spoji pregradni zid koji pravimo. Vertikalni položaj se proverava libelom ili viskom.
  uw profil Nakon provere, profil se pričvršćuje za zid na isti način kao i za pod i plafon.
  cw profil Sada je potrebno između UW profila na plafonu i podu umetnutu vertikalne CW profile na koje će se šrafiti gips karton ploče. Ovi profili treba da budu 1-2cm kraće u odnosu na visinu prostorije.

  spajanje alu profila Kada su CW profili isečeni na potrebnu dužinu pričvršćuju se za UW profile na podu i plafonu specijalnim klještima.
  alu konstrukcija Nakon završene noseće konstrukcije od aluminijumskih profila na nju šrafovima pričvrstite gips karton ploče. Za ovu svrhu se koriste specijalni šrafovi za gips karton ploče koji ne rđaju.
  ugao gipsani zid Ako je na pregradnom zidu potrebno izvesti uglove potrebno je tačno se pridržavati uputstva poizvođača ploča i profila o načinu izvođenja.
  dozna Kada ste aluminijumsku konstrukciju obložili gips karton pločama sa jedne strane vreme je za postavljanje elektro instalacija.
  elektro instalacije Na CW profilima su predviđeni otvori kroz koje možete provući kablove bez dodatnog bušenja ili sečenja profila.
  gipsani zid Nakon završetka radova na instalacijama vreme je za postavljanje izolacije. Izolacija se postavlja između CW profila i može biti različita: zvučna, toplotna... u zavisnosti od vaših potreba.
  gips karton ploče S obzirom da se u našem slučaju radi o delimičnom pregrađivanju prostorije, postavljanje izolacije nije potrebno. Sledeći korak je postavljanje drugog sloja gips karton ploča..
  srafljenje srafova za gips i nakon toga oblaganje čela poslednjeg CW profila gipsom kako bi se i ta strana mogla okrečiti.
  gipsani zid Izgled gotovog pregradnog zida od gips karton ploča sa aluminijumskom potkonstrukcijom. Kako izvršiti završnu obradu gipsanog zida pogledajte

Primjedbe