Polirka Rupes Big Foot LHR21 Mark II

Treba li uopće opisivati Rupes BigFoot mašine za poliranje?
Online Trgovina www.pointshop.hr Gsm 098 715 Email: darko.stetner@gmail.com


Kada se spominju mašine za poliranje rijetko koja rasprava može proći bez Rupes BigFoot programa.
Ukoliko ste početnik, cijeniti ćete orbitalne kretnje koje će spriječiti “zapaljenje” laka, a ukoliko ste profesionalac onda znate po što ste došli kada tražite Rupes BigFoot.
500W motor odrađuje i najteže zadatke uz manju potrošnju energije, a meki start se brine za siguran rad. Naravno, elektronska kontrola vrtnje se brine za konstantnu vrtnju bez obzira na pritisak.

U našoj ponudi možete izabrati trenutno napopularniji i najprodavaniji model Rupes BigFoot LHR21 Mark II uz koju dolazi podložak (backing plate) od 150mm. Spužve i ostala oprema poput pasti i ručnika od mikrofibre ne dolaze u ovoj ponudi, a moguće ih je posebno naručiti.


Talijanski proizvođač alata Rupes osnovana je 1947. godine Tržišna niša su klijenti koji se bave obnavljanjem autokaroserija. Tvrtka RUPES se istaknula kao globalni specijalist u proizvodnji profesionalnih električnih i pneumatskih alata, pribora i vakuumskih sustava za obradu auto karoserija, s naglaskom na polirke, brusilice i usisavače.

Zahvaljujući inovativnom i racionalnom pristupu postignut je najbolji omjer cijene i kvalitete tako je uz dugogodišnju tradiciju tvrtka RUPES postala je gotovo nezamjenjivi dio u autopraonama, autosalonima rabljenih vozila, autolimarskim i lakirerskim radionicama.

Rupes posebnu pažnju obraća prilikom razvoja električnih i pneumatskih alata na egonomičnost za udoban i jednostavan rad. Također prikom konstruiranja polaže na siguran i zdrastveno prihvatljiv rad dakle nisku razinu buke mali broj vibracija. Pri tome uređaj nisu teški ali ipak ugrađeni su robusni vitalni dijelovi  za što duži vijek trajanja alata.
Rupes je razvio program pasta za piliranje, diskova, brusnih papira te u sinergiji s uređajem možete lako možete kontrolirati količinu uklanjanja materijala, finoću kod rubnog rada i finoću brušenja.

Rupes UHS Easy Gloss Polishing Compound

UHS je novost u Rupes asortimanu pasti i spužvi za poliranje koje su predviđene za rad sa novom generacijom tvrdih bezbojnih lakova sa kojima se sve češće susrećemo. UHS sistem se ujedno može koristiti i kao One-Step tj. single stage sistem koji omogućava visoku razinu korekcije laka kao i visoki završni sjaj a sve u jednom koraku. Namjenjen je za korištenje sa Rupes Dual Action mašinama za poliranje poput LHR21 Mark II kao i ostalima.

Rupes UHS kombinacija pasti i spužvi je testirana na većini modernih Europskih vozila koja dolaze sa tvrdim ili jako tvrdim bezbojnim lakovima. Na njima radi vrlo brzo i učinkoviti čime štedi vrijeme jer skraćuje sami proces poliranja. UHS sistem se sastoji od samo jedne paste i jednog tipa spužve u nekoliko dimenzija čime maksimalno olakšava izbor a pruža pravi One-Step proces poliranja uz uklanjanje lakših i srednjih oštećenja, oksidacije i swirlova sa visokim sjajnim završetkom.

BIGFOOT IBRID NANO Rupes
Šifra: HR81M/DLX

  • Ne sadrži silikone i fillere
  • Jednostavna i učinkovita One-Step korekcija laka
  • Ostavlja visoki sjaj površine
  • Štedi vrijeme i novac
  • Proizvedeno u Italiji

Rupes iBrid Nano je u kratko, ručna mašina za poliranje koja će vam omogućiti pristup mnogim uskim i teško dostupnim mjestima. iBrid je prva polirka baterijskog tipa koja pruža izuzetno puno u malom pakiranju. Njezine izmjenjive glave za poliranje omogučit će vam poliranje sa rotaciom, sa pomakom od 3 mm ili sa pomakom od 12 mm. Rad na baterije i na struju dodatno pridonose njenoj svestranosti i čine ju nezamjenjivim alatom svakog profesionalnog detailera. Rupes iBrid Nano je ujedno vrlo mala i laka mašina za poliranje koja vas neće dodatno umoriti pri radu. Raspon okretaja motora je 2000 - 5000 RPM dok je dugotrajnost baterije pri punom opterećenju cca. 30min. U paketu dolaze dvije Li-ION brzo punjive baterije za čije punjenje je potrebno svega 24minute.

Pribor Rupes Deluxe seta:

- 1 x RUPES HR81M BigFoot Nano iBrid
- 2 x RUPES BigFoot Nano iBrid Li-ION Baterija
- 1 x RUPES BigFoot Nano iBrid strujni kabel
- 1 x RUPES BigFoot Nano iBrid punjač baterija
- 1 x RUPES BigFoot Nano iBrid nastavak za rotacijsko poliranje/brušenje
- 1 x RUPES BigFoot Nano iBrid nastavak za 3 mm pomak
- 1 x RUPES BigFoot Nano iBrid nastavak za 12 mm pomak
- 1 x RUPES BigFoot Nano iBrid 30 mm podloška za brušenje
- 1 x RUPES BigFoot Nano iBrid 30 mm podloška za poliranje
- 1 x RUPES BigFoot Nano iBrid 50 mm podloška za poliranje
- 1 x RUPES BigFoot Nano iBrid najlonska četka (tvrda)
- 1 x RUPES BigFoot Nano iBrid četka od konjske dlake
- 10 x RUPES 35 mm Brusni disk P2000
- 10 x RUPES 35 mm Brusni disk P3000
- 6 x RUPES 40 mm Gruba spužva (Plava)
- 6 x RUPES 40 mm Fina spužva (Žuta)
- 4 x RUPES 70 mm Gruba spužva (Plava)
- 4 x RUPES 70 mm Fina spužva (Žuta)
- 1 x RUPES Zephir Gloss (Gruba pasta) (150 ml)
- 1 x RUPES Keramik Gloss (Fina pasta) (150 ml)
- 1 x RUPES torba
- 1 x RUPES Mikrofibra ručnik (Set od 4)

Primjedbe