Dewalt Flexvolt alati s baterijama 54Volti i 6,0Ah omogućuje rad uređaja koi nismo mogli ni zamisliti da je moguć rad pomoću baterija (Dewalt DCB546).

Dewalt Flexvolt alati s baterijama 54Volti i 6,0Ah omogućuje rad uređaja koi nismo mogli ni zamisliti da je moguć rad pomoću baterija (Dewalt DCB546).
Više informacija na stranicama www.pointshop.hr,  email:darko.stetner@gmail.com  ili gsm 098 715 847
U Hrvatskoj ovih mjeseci svjedoci smo dolaska prave revolucije na polju akumulatorskih alata Dewalt Flexvolt aku program alata. Nakon što je DeWalt plasirao na američko tržište zamjenjivu 60 voltnu za europsko tržište izbacio je 54V bateriju „XR FlexVolt“. Ona je u potpunosti kompatibilna s postojećim 18-voltnim DeWalt alatima, ali ima mogućnost pojačanja vlatitog napona do 54 V. Dobro ste pročitali - cijelih 54V! Od sada akumulatorskim alatima možete obavljati jednako zahtjevne poslove kao i električnim, s tim da vam neće smetati kablovi.

Na slici Dewalt uranjajuća aku pila  s vodilicom
Tradicionalno, akumulatorski alati su se u Dewaltu razvijali optimizujući odnos između dužine neovisnosti rada povećanjem napona baterije  i snage koju ostvaruju (Ah). DeWalt je prepoznao nedostatke koje su postojeće baterije stvarale korisnicima te je težio razvoju Dewalt XR (Xtreme Runtime) u  novu Dewalt „XR FlexVolt“ tehnologije koja omogućuje rad uređaje kojim je potrebna velik snaga prilikom rada a za koje su do sada postojala tehnička ograničenja. 


Ovaj Dewalt koncept aku akata daje dvostruku prednost njihovim korisnicima: 
1) vrijeme trajanja baterije kojem se trenutno ne može približiti nijedan drugi model na tržištu
2) snagu električnih alata koja je nezamisliva svim ostalim modelima s baterijskim pogonom 
Ovom inovacijom DeWalt je konačno osltvario pun potencijal akumulatorske tehnologije, pružajući korisnicima jedinstvenu mogućnost da čak i najteže građevinske poslovi obavljaju bez priključka na izvor električne energije.
Na slici Dewalt stolna kružna pila aku 54V
Na hrvatskom tržištu dostupno je 8 uređaja koje pokreće revolucionarna Dewalt "XR FlexVolt" baterija: kutna brusilica, bušaći SDS+ , kružna pila, Alligator pila za ciglu, “lisičji rep” recipro pila, potopna ili uranjajuća, stona kružna pila i potezna kružna pila. Sve one imaju napon baterije od nevjerovatnih 54V, što im daje snagu, kapacitet i preciznost električnih  modela. 

Kako bismo uvidjeli značaj ovog noviteta na području aku alata, navodimo primjer Dewalt stolna kružna pila aku 54V s „XR FlexVolt“ baterijom, a koji je u mogućnosti da izreže čak 92 metra OSB ploče debljine 19 mm s samo jednim punjenjem! 
Ovakve performanse nam govore kako smo ušli u novu dimenziju rada s  akumulatorskim alatima ali Dewalt je tu uvjek korak ispred vremena.

Darko Šetner
Na slici kutna brusilica Dewalt Flexvolt 54V

Primjedbe